Sausio 23 d. mūsų gimnazijos IIG–IVG klasių mokiniai dalyvavo „Sumanaus moksleivio akademijos“ Pasvalio verslumo ir inžinerijos eksperimentinių klasių veiklose VDU ŽŪA Kaune.

Verslumo klasės mokiniai, padedami doc. dr. Anastasijos Novikovos, aiškinosi kaip nepaklysti finansų labirintuose. Klausydamiesi paskaitos, žaisdami išsiaiškino kaip atskirti poreikius nuo norų, pagilino žinias finansinio raštingumo klausimais, mokėsi subalansuoti pajamas ir išlaidas.

I lygio inžinerijos eksperimentinės klasės mokiniai gilino šiluminės fizikos pastatų statyboje žinias (doc. dr. V. Gurskis), su doc. dr. K. Venslausku aiškinosi žaliosios energetikos naudą ir iššūkius, praktiškai išbandė erdvinių duomenų taikymą žemės naudojimui ( lekt. D. Gudrikienė).

Inžinerijos II lygio klasės mokiniai, stebėdami įvairius vidaus degimo variklius, susipažino su jų konstrukcija ir veikimu ( lekt. Dr. T. Mickevičius). Su lekt. D. Ramukevičiumi ne tik aiškinosi statybinių medžiagų stiprumą, bet ir atliko medienos bei betono stiprumo bandymus. Medžiagų mechaninių charakteristikų tyrimus tęsė su doc. dr. R. Mieldažiu tirdami metalus. Doc. dr. E. Zvicevičius aiškino ir praktiškai demonstravo žemės ūkio produktų sandėliavimo technologijas.

Ačiū Pasvalio rajono savivaldybei už maitinimą, Pasvalio verslininkų asociacijai „Verslo žiedas“ už padengtas kelionės išlaidas.