2023-10-17 d. karjeros konsultantė Vitalija Kalpakova ir socialinė pedagogė Gražina Kiaunienė priešmokyklinio ugdymo grupės vaikams pravedė karjeros ugdymui skirtą užsiėmimą, kurio metu dėmesys buvo skirtas ir socialiniam emociniam ugdymui.

  Veikla prasidėjo susipažinimu ir kortelėse esančių profesijų pristatymu. Vaikai išradingai pristatinėjo profesijas, o žiūrėdami į ištrauktus paveikslėlius, ,,aprengė“ užduočių lapuose popierinius darbuotojus jų profesijai tinkamais rūbais. Smagu, kad vaikai turi puikius įgūdžius, todėl šią užduotį pavyko greitai įveikti! Muzikinės veiklos metu kūrėme judesius dainelei ,,Aš nebijau daktaro“. Vaikai iš pradžių buvo nedrąsūs, bet dainelei baigiantis šoko visi.

  Priešmokyklinio ugdymo grupės mokytoja J. Kauneckienė vykdo tęstinę projektinę veiklą (tema ,,Viskas apie obuolius“), todėl vaikai, klausydami ,,Virėjo“ dainos, nulipdė po obuoliuką. Susitikimas buvo šiltas ir nuoširdus, vaikai drąsūs, išradingi ir daug žinantys apie mus supančias profesijas. Pradžiugino, kad vaikai išvardijo beveik visų gimnazijos darbuotojų profesijų pavadinimus!