Rugsėjo 21-25 dienomis Zarasų r., Antalieptėje, Inovatorių slėnyje dalyvavau Medijų raštingumo mokymų pagal projektą „BENDRADARBIAVIMU IR ĮTRAUKUMU GRĮSTA KRITINIO MĄSTYMO LABORATORIJA“ antroje dalyje. Pirmoji vyko birželio mėnesį. Šį kartą dar labiau įsigilinome į stereotipų, propagandos, žurnalistinės etikos temas. Išsiaiškinome, kas yra medijų raštingumas ir kaip naudoti savo kritinį mastymą socialinėje erdvėje. Daug diskutavome ir atlikome praktines užduotis, kurios padėjo suprasti, iš kur kyla stereotipai, nusistatymai ir kaip pasitelkus savo kritinį mąstymą užkirsti jiems kelią.

Susitikau labai daug motyvuotų ir ambicingų moksleivių, su kuriais galėjau laisvai diskutuoti įvairiomis temomis. Be galo džiaugiuosi atradusi šį projektą, kuris atvėrė labai daug galimybių mano mėgiamoje žurnalistikos srityje!

Po šių mokymų tapau Bendraamžių švietėja. Dabar mano tikslas – savo aplinkoje pravesti dešimt užsiėmimų ir patirtį perduoti kitiems.

Labai kviečiu 8-4G klasių mokinius prisijungti prie mano organizuojamų užsiėmimų. Visi norintys dalyvauti gali drąsiai man rašyti:)

IIG klasės mokinė Saulė Gaigalaitė