Spalio 24 d. 6-7 klasių mokiniai kartu su auklėtojomis Donata Šatiene ir Diana Augustiniene dalyvavo edukacinėje išvykoje.
Mokiniai aplankė meninio stiklo studiją „Glasremis“, kurioje susipažino su stiklo gaminių kūrimo technologijomis. Studija „Glasremis“ - garsi ne tik Panevėžyje. Ji savo veiklą pradėjo 2000 metais. Jos įkūrėjas Remigijus Kriukas - Lietuvoje ir visame pasaulyje gerai žinomas dailininkas, aktyviai dalyvaujantis tarptautiniuose stiklo meno simpoziumuose, parodose. Studijos administratorė vaikams pasakojo, kaip pasaulį išvysta įvairūs meniniai stiklo gaminiai, paaiškino, kaip jiems suteikiama spalva. Svarbiausia, kad šie dirbiniai yra formuojami rankomis. „Glasremis“ kūriniai turi didelę vertę, jiems pagaminti naudojamos tik aukštos kokybės žaliavos bei medžiagos. Mokiniai domėjosi, kaip ir kur galima būtų išmokti stiklapūčio specialybės, kokia gaminių kaina, kiek uždirba įmonės darbuotojai. Gražūs spalvoti, įvairių formų stiklo dirbiniai visiems paliko didelį įspūdį.
Mokiniai vyko į „Apollo“ kino teatrą, kuriame stebėjo edukacinį filmą „Vesper“ . Tai įkvepianti režisierių Kristinos Buožytės ir Bruno Samper mokslinės fantastikos istorija. „Vesper“ – tai filmas apie ateityje gyvenančią 13-metę, kuri po ekosistemos žlugimo bando išgyventi keistame ir pavojingame pasaulyje. Lietuvoje sukurtas mokslinės fantastikos filmas ugdo socialines, bendrąsias kompetencijas, stiprina psichinę sveikatą bei verčia susimąstyti apie ekologiją.