Spalio 18 dieną Pumpėnų gimnazijos IIIG klasės mokiniai, lydimi klasės vadovės V. Jareckienės ir socialinės pedagogės G. Kiaunienės, aplankė Pasvalio Mariaus Katiliškio viešąją biblioteką. 

Išvykos tikslas – susipažinti su Pasvalio Mariaus Katiliškio viešąja biblioteka, jos teikiamomis paslaugomis, atsinaujinusiomis erdvėmis ir smagiai bei turiningai praleisti laiką.

Iš pradžių gimnazistai apsilankė rašytojo Mariaus Katiliškio atminimo kambaryje. Čia jiems buvo pristatytas rašytojo gyvenimo ir kūrybos kelias. Mokiniai dėliojo dėliones, klausėsi įgarsintos M. Katiliškio kūrybos, apžiūrinėjo autentiškus daiktus, ieškojo paslėptų eksponatų, išbandė edukaciniame terminale esančius žaidimus ir viktorinas. Taip pat vizito metu apžiūrėjo Kūrybos ir edukacijų erdvę, Žaisloteką, Kvapų ir ramybės kambarį, Vaikų erdvę, Suaugusiųjų abonementą, „Mono arba stereo“ erdvę, Garso ir vaizdo įrašų studiją, Interneto skaityklą bei Krašto galeriją. 

Mariaus Katiliškio bibliotekoje mokiniai galėjo išbandyti ir siūlomą paslaugų asortimentą: interaktyvias grindis, įvairius stalo, kompiuterinius žaidimus, Xbox žaidimus, masažinius fotelius, Krašto galerijos terminalo viktorinas, dėliones, taip pat improvizuoti Garso ir vaizdo įrašų studijoje.

IIIG klasės vadovė Vaiva Jareckienė