Palengva, nejučia...

Su rudens spalva ir rudenio vėjais,

Žolynų gyvybę vėsa palytėjęs,

Su astrų kvapu ir gervių klyksmu

Prie kiekvieno iš mūsų sustoja

RUGSĖJIS...

Rugsėjis sugrąžina mus iš vasaros į rudenį ir   dovanoja gražią ir prasmingą šventę – Rugsėjo 1-ąją.

 Šių metų Rugsėjo pirmoji Pumpėnų gimnazijoje žydėjo  kardeliais ir kvepėjo šventiniu tortu. Pumpėnų mokykla pradėjo  160-uosius savo gyvavimo metus. Džiugu, kad jubiliejų mokykla pasitinka pilna vaikų šypsenų ir šurmulio. Mokinių skaičius nemažėja – dvyliktokai į šventę šiemet atlydėjo net dvi pirmokėlių klases.

 Su prasidedančiais mokslo metais visus pasveikino gimnazijos direktorius A. Matuzevičius, pavaduotoja ugdymui L. Kvedarienė, Pumpėnų parapijos klebonas D. Avellaneda, Pasvalio r. savivaldybės tarybos nariai H. Naglazienė ir I. Malinauskas. Šventėje dalyvavęs Pasvalio „ROTARY“ klubo atstovas R. Janušis pasveikino 8 klasės mokinius  (auklėtoja L. Noreikienė), praėjusiais mokslo metais moksle padariusią didžiausią pažangą moksle tarp rajono septintokų. Apdovanoti ir individualiai didžiausią pažangą padarę 8 klasės mokiniai: U. Šateikaitė ir J. Banelis. Gimnazijos direktorius pagyrimo raštais apdovanojo geriausiai 2021-2022 mokslo metus baigusius mokinius. Šventės dalyvius dainomis sveikino penktokai ir dvyliktokė J. Kanclerytė, šoko J. Preidžiuvienės vadovaujam šokių kolektyvai „We dance“ ir „Spalvotas pasaulis“.

Po šventinių sveikinimų visa mokyklos bendruomenė ir šventės  svečiai dalyvavo labai smagioje akcijoje „Apkabinkime mokyklą“. Rankų  žiedas apjuosė visą mokyklą ir pasveikino su neeiliniu gimtadieniu. Po apkabinimo akcijos gimnazijos fojė visų laukė saldus siurprizas – keturi  šventiniai tortai.

 Tariame labai ačiū mūsų rėmėjams: už apmokėtas filmavimo paslaugas dėkojame VŠĮ „Būk geresnis“ ir A. Vareikai, už  šventinius tortus – S. Kvedarauskienės individualiai įmonei ir Pumpėnų bendruomenei.

Prasideda nauji mokslo metai. Tegu jie visiems būna darbingi, smagūs, turiningi, o, svarbiausia, sveiki ir taikūs!