Birželio 13-18 dienomis mūsų gimnazijos mokiniai: Gabija Jareckaitė, Kamilė Krūmaitė, Simona Mulevičiūtė, Laura Morkūnaitė, Lukas Pakalnis, Joris Valtaris, Rugilė Stankūnaitė ir Austėja Titaitė, bei mokytojos: Virginija Aniūnaitė, Eglė Mickeliūnienė, Laima Noreikienė, dalyvavo baigiamojoje Erasmus+ projekto „Connecting Communities to the Labour Market COLAB 2019-1-ESO1- Ka229-063872“ išvykoje Ispanijoje, Blanes mieste Institut Sa Palomera mokykloje. Čia susitiko mokinių delegacijos iš Turkijos, Italijos, Vengrijos, Lietuvos ir Ispanijos.

Projekto dalyvių susitikimas prasidėjo nuo ekskursijos po mokyklą. Po to apsilankėme miesto savivaldybėje. Mokyklos Institut Sa Palomera direktorius (jis – istorijos mokytojas) pravedė labai įdomią ir išsamią ekskursiją po Blanes miestą. Grįžę į mokyklą dalyviai buvo suskirstyti į grupes ir veiklų metu ugdė verslumo įgūdžius kurdami elektroninės prekybos parduotuvėles ir pristatydami savo „verslo planus“, susitiko su Matahari parduotuvės savininke, aplankė jos parduotuvę Tossa de Mar mieste.

Dalyviai geriau pažinti vieni kitus ir bendrauti galėjo žaisdami susipažinimo žaidimus, dirbdami grupėse, dalyvaudami laivybos sporto užsiėmimuose, veiklose vandens parke „Costa Brava“. Visus sužavėjo ekskursija laivu į Tossa de Mar miestą, kuriame erasmiečiai ne tik grožėjosi architektūra, bet ir padirbėjo – telefono programėlės pagalba reikėjo surasti tam tikrus objektus mieste.

Nepamirštamus įspūdžius paliko ekskursija Žironoje ir Besalu, kur XI amžiaus romaninis arkinis tiltas per Fluvijaus upę lyg laiko mašina nukėlė į Viduramžius, akmenimis grįstas gatveles, pamatėme XI amžiaus namus, bažnyčias.

Projekto kulminacija Blanes mieste – sertifikatų įteikimo ceremonija Baltajame vakarėlyje.

Visi mūsų gimnazijos dalyviai apgailestavo, kad šia nuostabia ir nepamirštama kelione baigėsi šis Erasmus + projektas, nes dar labai norėtųsi keliauti, pažinti kitų šalių kultūrą, plėsti akiratį, tobulėti ir bendrauti su bendraamžiais.

Mokytoja Laima Noreikienė