Gegužės 11 d. 6 klasės mokiniai su auklėtoja Diana Augustiniene ir spec. pedagoge Vaiva Jareckiene lankėsi Panevėžio dramos teatre.  Vaikai dalyvavo užsiėmime „Kūrybinė laboratorija“ bei edukacinėje ekskursijoje po Juozo Miltinio dramos teatrą.  Šių užsiėmimų metu buvo skatinamas mokinių kūrybiškumas, originalių idėjų įgyvendinimas, komandinio darbo svarbos suvokimas, ugdomi meniniai gebėjimai, supažindinama su scenos judesiu ir kalba, padedančiais ugdyti socialinius įgūdžius, pažinti savo vidinį pasaulį, bendradarbiauti.

Ekskursijoje turėjome galimybę atskleisti paslaptingą teatro pasaulį, susipažinti su teatro struktūra, elgesio teatre taisyklėmis, spektaklio kūrimo procesu.

Mokiniai sužinojo apie teatre veikiančias tarnybas, kurios nėra matomos spektaklio metu, aplankė vietas, kurios paprastai nėra prieinamos žiūrovams, susipažino, kokių profesijų žmonės dirba teatre, kokie yra jų darbo ypatumai, apžiūrėjo teatro sceną, užkulisius, dekoracijų ir kostiumų sandėlius bei grimo kambarius.