mokymai

2022 metų gegužės–birželio mėnesiais Lietuvos Junior Achievement kartu su Europos inovacijų ir technologijų institutu organizavo verslumo ir skaitmeninio raštingumo ugdymo mokymus mergaitėms „Girls Go Circular“.

Mokymų tikslas – ugdyti 14–18 metų moksleivių verslumo kompetencijas, stiprinti jų skaitmeninio raštingumo įgūdžius ir skatinti dar drąsiau naudotis novatoriškomis perspektyvomis. „Girls go Circular“ projektu siekiama griauti įsisenėjusius lyčių stereotipus ir didinti merginų informuotumą apie STEAM disciplinų ir informacinių bei ryšių technologijų teikiamas galimybes.

Pumpėnų gimnazijos 8–11 klasių mergaitės dalyvavo vienos dienos mokymuose, kurių metu svarstė apie aktualiausius šiandieniniame pasaulyje kylančius iššūkius, ieškojo atsakymo į klausimą „Kaip kiekviena iš mūsų gali tapti socialinių ir ekologinių pokyčių iniciatore?“. Mergaitės dirbo komandose, naudojosi skaitmeninėmis technologijomis – online įrankiais, padedančiais atvaizduoti savo kuriamų problemų sprendinius, tuo pat metu ugdant ir savo verslumo kompetencijas.

Mokytoja Eglė Mickeliūnienė