Birželio 9 dienos skambutis pakvietė 4a klasės mokinius, jų tėvelius ir svečius į šventinę paskutinę pamoką. Jos metu vaikai pasidalino ketverių mokslo metų mokyklinėmis akimirkomis, aptarė, kas buvo lengva, o kas sekėsi sunkiau, pasidžiaugė, kad mokydamiesi susirado daug draugų, kad laikas šioje klasėje prabėgo labai greitai. Ketvirtokai padėkojo savo klasės mokytojai, tėveliams ir visiems, kurie juos, pradinukus, mokė, auklėjo, globojo ir mylėjo. Vaikų žodžius palydėjo dūdelės akordai, eilėraščiai ir dainos. Klasės mokytoja D. Anilionytė pasveikino savo mokinius su paskutiniu skambučiu, įteikė jiems diplomus ir padėkas už puikius mokslo rezultatus, už kūrybiškumą ir nuoširdų bendravimą, pasidžiaugė ketvirtoko Emilijaus Sakalausko itin aukštais mokslo pasiekimais ir kiekvienam pasakė po pagyrimo žodį ir linkėjimą. Visi ketvirtokai gavo po simbolinį bilietą į penktą klasę. Gimnazijos direktorius A. Matuzevičius įteikė mokiniams pradinio ugdymo programos baigimo pažymėjimus ir palinkėjo ketvirtokams sėkmingo skrydžio į 5-tą klasę.

Vėliau su ta pačia šventine nuotaika mokiniai, jų tėveliai ir mokytoja išvyko į edukacinę ekskursiją po Pakruojo dvarą ne tik susipažinti su didžiausio dvaro Lietuvoje istorija, jo raida, kultūra, bet ir pajausti XIX-XX a. dvaro gyvenimą. Išvykos dalyviai sudalyvavo programoje „Dvariškas gyvenimas – špyga taukuota“. Prie ištaigingų rūmų vartų juos pasitiko pats „svieto lygintojas“ Tadas Blinda. Jis supažindino visus su dvaro rūmais ir dvariškių gyvenimu juose. Mokiniai išgirdo įdomiausias dvaro istorijas ir legendas, apžiūrėjo dvaro menes, gėrėjosi jų prabangiu interjeru, išbandė net kai kuriuos muzikos instrumentus. Vėliau ekskursijos gidas nuvedė visus į vienintelį Lietuvoje baudžiavos laikų Bausmių muziejų. Po to ekskursija tęsėsi vaizdingoje dvaro teritorijoje, jo ūkyje ir žirgyne. Kas norėjo, galėjo išbandyti save ir ryžtis pajodinėti žirgu.

Po ekskursijos visų laukė šventiški ketvirtokų išleistuvių pietūs kavinėje. Šventės dalyviai ne tik skanavo savo išsirinktus patiekalus, mamyčių iškeptą didžiulį medučio tortą, bet ir linksmai bendravo, žaidė. Vaikams tai buvo įsimintina diena, kurios akimirkos ilgam pasiliks jų širdyse.

Įveiktas pirmas mokslo laiptelis, tad kuo didžiausios sėkmės mano buvusiems pradinukams einat toliau pažinimo keliu!

 4a klasės mokytoja Danguolė Anilionytė