Minint Nacionalinę Lietuvos bibliotekų savaitę ikimokyklinio ugdymo „Boružiukų“ grupės vaikus pasiekė ir labai pradžiugino nuostabus atvirukas iš Vašingtono, kurį siunčia Lietuvoje ir pasaulyje žinoma rašytoja Evelina Daciūtė. Jos kurtos istorijos dažnai skaitomos, aptariamos mūsų grupėje. Autorei visada įdomu kaip jos istorijas supranta vaikai, todėl visada atsako į iškilusius klausimus, atkreipia dėmesį į vaikų pastebėjimus, pastabas.

Balandžio 27 dieną „Boružiukai“ lankėsi Kriklinių miestelio bibliotekoje. Čia susipažino su įvairiomis vaikiškomis knygelėmis ir jų herojais. Mažieji vartė, apžiūrėjo, palygino knygeles, rado jų skirtumus, panašumus, bandė suskaičiuoti kiek yra knygų lentynų bibliotekoje. Kiekvienas įvardino mėgstamiausios knygelės pavadinimą, kokios pasakos herojumi norėtų būti, ar kokį herojų svajoja susitikti. Bibliotekininkė Rita Vasiliauskienė papasakojo vaikams kokia yra jos mėgstamiausia vaikiška knygelė, kokias pasakas mėgo klausytis vaikystėje ir kokius pasakų herojus dažniausiai mini Kriklinių bibliotekos mažieji skaitytojai. Visus labai pradžiugino žinia, kad galima pasiimti paskaityti Evelinos Daciūtės knygą „Meškiai eina į mokyklą“.

Daug smagių emocijų suteikė bibliotekos skaitytojo kortelės gavimas, nuo šiol skaitysime, vartysime ir džiaugsimės Kriklinių bibliotekos knygelėmis, naujomis istorijomis.

  Po smagaus, turiningo ir linksmo apsilankymo bibliotekoje vaikai dalyvavo edukacijoje „Rankų darbo atvirukai“. Edukatorė Rita Vasiliauskienė papasakojo vaikams kada atvirukai atsirado, kas pirmieji juos gamino. Parodė kokia gausybė ir įvairovė atvirukų yra, kad jie gali būti labai dideli ir labai mažyčiai, spalvoti ir nespalvoti, vaikiški, skirti suaugusiems ir kt. Papasakojo, parodė kaip jie gaminami, kokių reikia instrumentų popieriui pjauti, kirsti, išspausti, kokie klijai naudojami, kokia įvairovė yra priemonių atvirukų gamybai ir kt. Po išsamaus pasakojimo vaikams pasiūlė gaminti dovanėles-atvirukus mamytėms. Ši veikla suteikė galimybę laisvai improvizuoti, rinktis spalvas, įvairias dekoracijas, tartis su draugais ir dalyvauti smagioje meninėje veikloje.

Ikimokyklinio ugdymo vyresnioji mokytoja Jovita Zakarevičienė