Remiantis Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) rekomendacijomis, vaikai nuo 5 iki 17 metų turėtų būti fiziškai aktyvūs bent po valandą kiekvieną dieną. Užsiimant fizine veikla stiprėja kaulai ir raumenys, gerėja bendra fizinė bei emocinė būklė. „Vaikai vystosi, todėl jiems reikalingas visapusiškas fizinis ugdymas. Orientuojantis į sveikatingumą, o ne į konkrečios sporto šakos pasiekimus – lavinami ne tik sportiniai gebėjimai, bet ir meilė sportui“, teigė dr. Kęstutis Bunevičius, Pumpėnų gimnazijoje, vykusiame teoriniame-praktiniame seminare pradinių klasių ir fizinio ugdymo mokytojoms.

Seminare mokytojai susipažino su temomis: "Vaikų psichologija ir motyvacija fizinėse veiklose", "Amžiaus tarpsnių ypatumai ir grupės valdymas veiklų metu", "Šiuolaikiškas fizinis ugdymas" ir "Netaisyklingos laikysenos korekcija ir prevencija".  

Treneris ir vaikų sporto akademijos "Startukas" įkūrėjas vedė pamokas 1-4 klasių mokiniams, kurių metu vaikai išbandė įtraukiančias, motyvuojančias ir šiuolaikiškas veiklas ir užduotis. Taip pat atliko užduotis pasitelkdami interaktyvią priemonę "Rox Pro". Vaikai atliko vikrumo, koordinacijos, pusiausvyros, šoklumo lavinimo ir lankstumo užduotis.
Trenerio teigimu vaikams iki devynerių metų ramus buvimas yra didžiausia bausmė, todėl fizinis vaikų aktyvumas labai svarbus, ragino nepamiršti, kad vaiko fizinės sveikatos stiprinimas nereiškia sportinės veiklos rezultatų siekimo. Įvairios estafetės ir žaidimai gali būti puiki ir žaisminga motyvacija sportuoti, svarbiausia, kad vaikams patiktų.

 

Sveikatos priežiūros specialistė Daiva Čingaitė