,,Atsargumas nekainuoja, bet gyvybę dovanoja“ – lietuvių liaudies išmintis. Niekas nepaneigtų, jog vaiko gyvybė yra neįkainojamas turtas, tad balandžio 6 d. mažiausieji eismo dalyviai susipažino su kelių eismo taisyklėmis.

,,Bitučių“ grupės vaikai su mokytoja Giedre Šakalevičiene žiūrėjo filmuką apie Kakę Makę ir saugų eismą, dėliojo korteles, kuriose reikėjo atskirti sausumos, vandens, ir oro transportą, mokinosi naujus žodžius.

,,Boružiukų“ grupės vaikai su mokytoja Vaida Braškiene susipažino su kelio ženklais, aptarė kas nutinka jei išdykaujame gatvėje, kaip turime elgtis gatvėje prie pėsčiųjų perėjos, šaligatvyje, vaikai prisiminė šviesoforo spalvas. Imituodami judėjimą gatvėje vaikai buvo pėstieji bei transporto vairuotojai. Šiems žaidimams padėjo papildomos priemonės: pėsčiųjų perėjos linijos, šviesoforas. Vaikai mokėsi tinkamai elgtis įvairiose situacijose, o didžiausią džiaugsmą vaikams suteikė mašinėlių lenktynės, kuriose taip pat reikėjo laikytis lenktyninių mašinų eismo taisyklių.

Mokytojos: Vaida Braškienė, Giedrė Šakalevičienė