Kovo 29 dienos ryte Pasvalio krašto muziejuje aidėjo poezijos posmai – vyko kasmetinis jaunųjų literatų konkursas „Kai plunksna prabyla“. Šiemet konkurso vairas buvo patikėtas Pumpėnų gimnazijos moksleiviams. Rajoninį renginį vedė 4b klasės mokiniai Smiltė Zulonaitė ir Aistis Sivickas. Koncertavo mūsų gimnazijos pradinių klasių dainorėlių ansamblis, vadovaujamas mokytojos Sandros Kisielienės, mokyklinėmis dūdelėmis dūdavo 4b klasės mokiniai, vadovaujami mokytojos Gitos Krušinskienės.

Susirinkę bemaž iš visų rajono mokyklų mokiniai deklamavo savo pamėgtų poetų: Ramutės Skučaitės, Violetos Palčinskaitės, Almos Karosaitės, Martyno Vainilaičio eiles. Mokiniai taip pat pristatė savo kūrybos kūrinėlius.

Labai džiaugėmės, kai vertinimo komisijos pirmininkės Reginos Grubinskienės skelbiamų laureatų sąraše išgirdome ir Pumpėnų gimnazijos pradinukų vardus. „Kūrybinio žodžio“ būrelio (mokytoja Danguolė Anilionytė) nariams: Kotrynai Sipavičiūtei, 4a klasės mokinei, už kūrinį „Musės sapnas“ buvo skirta II vieta; ketvirtokui Regvitui Čerkauskui už prozos kūrinį „Rūstis“ skirta II vieta; Gustui Aleknai, 3 klasės mokiniui, už prozos kūrinį skirtas „Užuovėjos“ diplomas. Amandai Pauliukonytei, 3 klasės mokinei, (mokytoja Vilija Grubienė) už poezijos kūrinį „Žiemos svečias“ skirta III vieta.

Labiausiai širdį džiugina, kad dar yra mūsų gimnazijoje pradinių klasių mokinių, kurie paskatinti mokytojų ir tėvelių, ne tik skaito knygutes, bet ir kuria savo kūrinėlius, su kuriais dalyvauja konkursuose.

Mokytoja Gita Krušinskienė