Vasario 6–12 dienomis mūsų gimnazijos IVG klasės mokiniai Ugnė Jankevičiūtė, Kristupas Kondratavičius, Renaldas Masilionis, Deimantė Plesnevičiūtė ir IIG klasės mokinė Auksė Adomaitytė bei direktoriaus pavaduotoja ugdymui Lijana Kvedarienė, anglų kalbos mokytoja Rūta Garbštienė, lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Laima Noreikienė dalyvavo mokinių mainų projekte Erazmus+ (projekto koordinatorė gimnazijoje anglų kalbos mokytoja Olga Daugene) „ConnectingCommunities to theLabour Market“ trumpalaikių mainų programoje „Verslui reikalingi įgūdžiai / E-prekyba“.

Šįkart susitikimas vyko Vengrijoje, Nyiregyhazos mieste, SzCSipkayBarna technikume. Į susitikimą atvyko mokinių grupės iš Ispanijos, Turkijos, Lietuvos, o nuotoliniu būdu dalyvavo Italijos atstovai. Visiems susirinkusiems įsimintiniausia buvo pirmoji diena, kai, žaismingai susipažinę, demonstravo iš anksto savose mokyklose paruoštus pristatymus „Verslo steigimo procesas, jei norime įkurti ribotos atsakomybės bendrovę savo šalyje“. Dvi dienas visi dalyviai keliavo ir turėjo galimybę apžiūrėti antrąjį pagal dydį (po Budapešto) miestą Debreceną ir senovinį, įkurtą XII amžiuje, Egerį. Po įspūdingų kelionių vyko diskusijos, įvairūs užsiėmimai ir susitikimai.

Gimnazistai ne tik sužinojo, kokie reikalavimai keliami šiuolaikiniams darbuotojams, bet ir turėjo galimybę susipažinti su Vengrijos kultūra, tradicijomis, papročiais, bendraudami su savo bendraamžiais patobulinti anglų kalbą ir praplėsti akiratį.