Vasario 25 dieną antrokai, trečiokai ir ketvirtokai sulaukė svečio – pas mus lankėsi vaikiškų knygelių autorius, iliustratorius, dailininkas Dainius Šukys. Humoro jausmo ir fantazijos nestokojantis rašytojas susitikimą pradėjo piešdamas mimikas keičiantį katiną. Vienas brūkšnelis, vienas taškelis, viena ašarėlė ir per kelias minutes vaikai įsimylėjusį katiną pamatė visokį: liūdną, linksmą, susijaudinusį, susigėdusį. O kai kiekvieną brūkštelėjimą palydi šmaikštus, čia ir dabar sugalvotas žodis, sakinys, supranti, kad pasakas galim kurti visi.

 „Gyvenimas kupinas nuotykių. Be jų gyventi būtų nuobodu“, – sakė Dainius Šukys vaikams. Jis papasakojo, kaip gimsta jo personažai, istorijos, iliustracijos ir kodėl jis pats laimingas piešdamas.

Kad lengviau įsivaizduotų pasakos kūrėjo darbą, pasitelkus paveikslėlius visa klasė kūrė bendrą istoriją. Jos pradžią sukurti padėjo pats autorius, pavaizduodamas liūto – miško karaliaus paveikslą. Tik jam atsitiko bėda – kažkas pavogė jo karūną! Vaikams labai smagu buvo patiems kurti istoriją naudojant simbolius ir dialogus.

3 klasės mokytoja Vilija Grubienė