Po pernykščių Kalėdų, kurias „pavogė“ pikčiurna Grinčas, pasinaudojęs virusu ir karantinu, šiemet visiems labai norėjosi vėl pajusti ateinančių švenčių nuotaiką.

Gruodžio 1 dieną gimnazijos langus karpiniais padabino 3G-4G klasių ir „Technologijų studiją“ (mokytoja D. Augustinienė) lankantys mokiniai, 1-4G klasių mokiniai puošė savo klases, o eglę fojė – 2G klasė.

Bibliotekoje vyko Kalėdinių namelių dirbtuvės: per klasės valandėles ar po pamokų mokiniai kartu su auklėtojomis kūrė baltus namelius, ant jų rašė palinkėjimus ar eilėraščius. Iš šių namelių gimė nuostabus, jaukus kalėdinis miestas (idėjos autorė bibliotekininkė E. Jackuvienė), o virš jo suspindo „Floristikos būrelio“ sukurtos žvaigždės (mokytoja J. Marcinkonytė).

Mokiniai sukūrė mielus kalėdinius angelus ir šventinius atvirukus, kuriuos dovanojo Pumpėnų miestelio gyventojams. Akciją „Angelai“ sumanė tikybos mokytoja G. Šedienė ir soc. pedagogė G. Kiaunienė.

Paskutinėmis gruodžio dienomis mokiniai rinkosi smagią spalvotą kalėdinę aprangą ir įsiamžino bendroje klasės nuotraukoje. Iš šių nuotraukų gimnazijos fojė buvo sukurta šventinė foto sienelė, kurią sukūrė bibliotekininkė E. Jackuvienė, mokytojų padėjėjos R. Blažonienė ir R. Ivanauskaitė.

Vėl atgimė seniai užmirštas Kalėdinis paštas: mokinių rašytus sveikinimus išdalino elfės – 3G klasės mokinės.

Gruodžio 23 dieną vyko įvairios kalėdinės veiklos klasėse, edukacinės išvykos. Septintokai su auklėtoja L. Noreikiene lankėsi Pasvalio krašto muziejuje kalėdiniame edukaciniame renginyje ,,Vidury dvaro meška karo“, kuriame susipažino su prieškalėdiniais ūkio darbais, Kūčių papročiais ir tradicijomis bei susitiko su seneliu Kalėda ir jo žaviąja pagalbininke meškute Mikute.

Klubo „IMK“ nariai labai maloniai nustebino bei pradžiugino mokytojus ir gimnazijos darbuotojus, įteikdami pačių pagamintas mielas kalėdines dovanėles ir sveikinimo atvirukus.

Kalėdinių renginių organizatoriai: Mokinių taryba, iniciatyvių mokinių klubas „IMK“, mokytoja J. Bagdonienė, gimnazijos bibliotekininkė E. Jackuvienė.