Pumpėnų gimnazijos devintokai dalyvavo nuotoliniame VII jaunimo forume „Grėsmės internete: ar jos tikrai egzistuoja“.

Nacionalinė švietimo agentūra, vykdydama projektą „Saugesnis internetas“, siekia, kad besimokantis jaunimas mokytųsi apsisaugoti nuo įvairių grėsmių internete – patyčių, neapykantos, žalingo turinio, seksualinio išnaudojimo ar kitokių manipuliacijų. Projektu siekiama padaryti internetą patikima aplinka, įtraukti vaikus ir jaunimą į saugesnės interneto tiek tiesiogiai, tiek ir per asmens ugdymą, erdvės kūrimą

Forumo metu su mokiniais bendravo Diana Ponedzialskienė, Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Vilniaus miesto antrojo policijos komisariato 1-ojo veiklos skyriaus vyriausioji tyrėja ir Eglė Tamulionytė, VŠĮ ,,Vaikų linija“ FRIENDS programos koordinatorė.

D. Ponedzialskienė kalbėjo apie pagrindines grėsmes, su kuriomis mokiniai gali susidurti internete: asmens duomenų, nuotraukų išgavimą, sukčiavimą perkant ir parduodant internetu daiktus, apgaulingus darbo pasiūlymus, prekybą žmonėmis, šantažą, priklausomybę nuo kompiuterinių žaidimų.

E. Tamulionytė pristatė „Vaikų linijos“ veiklą. Mokiniai dalyvavo apklausoje apie tai, ką jie veikia internete, ar žino, kur kreiptis susidūrus su grėsmėmis.

Informacinių technologijų mokytoja R. Žemaitytė

mod