Kaip ir kasmet lapkričio mėnesį vyksta Šiaurės šalių literatūros savaitė. Šiemet Šiaurės šalių literatūros savaitė pakvietė vaikus į garsinio skaitymo renginius svajonių ir ilgesio tema. Šios savaitės pagrindinė idėja labai paprasta – prie žvakių šviesos ar kitoje jaukioje aplinkoje visiems kartu susibūrus skaityti knygą.

Tarptautinio projekto organizatoriai parinko kūrėjos iš Alandų salų Karin Erlandsson knygos „Perlų ieškotoja“ tekstą. Jį skaitėme su 4a ir 4b klasių mokiniais. Diskutavome apie teksto stilių, jo nuotaiką ir reikšmę. Bandėme tekstą susieti su šių metų Šiaurės šalių literatūros savaitės tema „Svajonės ir ilgesys“.

1-3 klasių mokiniai, skaitydami švedų rašytojo Martin Widmark knygą „Atgijęs namas“, mokėsi empatijos, įvardinti jausmus. Aiškinosi, kokie reikšmingi yra mūsų dėmesys ir pagalba šalia mūsų esantiems žmonėms, kaip svarbu daryti gerus darbus, kad ir kokie jie bebūtų: maži ar dideli.

Su visais mokiniais žaidėme žaidimą „Atspėk autorių“, kurio metu vaikai turėjo prisiminti veikėjų vardus ir priskirti juos Šiaurės šalių arba lietuvių rašytojų knygoms.

Smagiausia dalis – pildyti žvaigždutes su savo svajonėmis. Juk sakoma: „Sugalvok norą, kai pamatai krentančią žvaigždę“.

Bibliotekininkė Edita Jackuvienė