Pumpėnų gimnazijos mokiniai paminėjo Tolerancijos savaitę. Įvairiose veiklose dalyvavo darželinukai, priešmokyklinukai ir 1–8 klasių mokiniai.

Darželinukai su mokytojomis J. Zakarevičiene ir V. Braškiene iš laikraščių ir spalvoto popieriaus kūrė Toliarancijos miesto koliažus ir pastatė savo miestą. Vaikai mieste apgyvendino draugystę, daug šypsenų, meilę ir gerumą. Statybos visiems sukėlė daug džiaugsmo, vaikai noriai statė, kirpo, piešė bei klijavo langus savo gražiems namukams.

Priešmokyklinukai su mokytoja J. Kauneckiene ir pirmokai su mokytoja J. Marcinkonyte piešė Tolerancijos miestą.

Trečiokai su mokytoja V. Grubiene kalbėjo apie tai, koks pasaulis didelis, kuo žmonės panašūs ir kuo skiriasi ir kaip yra svarbu gerbti vienas kito skirtumus. Pasiskirstę poromis vaikai pabandė surasti vienas kito gerų savybių ir apie tai pasakyti draugui. Pabaigoje piešė savo svajonių Tolerancijos miestą.

4a klasės mokinukai (mokytoja D. Anilionytė) piešė Tolerancijos miestą. Šiame mieste atsirado Draugystės, Meilės, Gerumo gatvės, Pagarbos aikštė, Džiaugsmo parkas... Kas iš mūsų nenorėtų gyventi tokiame mieste?

Penktokai su klasės vadove D. Šatiene dalyvavo klasės valandėlėje „Tolerancijos mieste“ ir kūrė to miesto herbą, o per informacinių technologijų pamoką su mokytoja R. Žemaityte piešė savo svajonių namus. Paskui iš jų sukūrė Tolerancijos miestą ir draugiškai, pagal visas tolerancijos taisykles išrinko jam pavadinimą. Visi sutarė, kad jų Tolerancijos miestui labiausiai tiktų Bitėnų pavadinimas.

Šeštokai per informacinių technologijų pamoką su socialine pedagoge G. Kiauniene aptarė žodžio Tolerancija reikšmes, atliko praktines užduotėles ir galiausiai nupiešė savo Svajonių miestą, kurį draugiškai susitarę pavadino Medeliškėmis.

7 klasės mokiniai su klasės vadove L. Noreikiene Tolerancijos dieną paminėjo kurdami Tolerancijos miestą. Valandėlę pradėjo pagal komandą užsimerkę, lankstydami popierines servetėles. Baigę užduotį, išlankstę pamatė, kad nors visi darė pagal tą pačią komandą, bet visiems pavyko skirtingai. Priėjo prie bendros išvados, kad taip būna visada: esame skirtingi, skirtingai suprantame, reaguojame, bet vis tiek turime gerbti vienas kitą, turime leisti vienas kitam būti savimi. Pasikalbėję „statė“ Tolerancijos miestą, kuriame apsigyveno Pagarba, Pakantumas, Mandagumas, Supratingumas...

8 klasės mokiniai per informacinių technologijų pamoką kūrė plakatą, skirtą Tolerancijos dienai.

Etikos mokytoja G. Šedienė su mokiniais diskutavo apie toleranciją per etikos pamokas.

Iniciatyvių mokinių klubas „IMK“ diskutavo įvairiomis tolerancijos temomis ir statė savo Tolerancijos miestą, kurio pagrindinė mintis: miestas ne tavo, ne mano, o MŪSŲ VISŲ, kokie mes bebūtume.

Tolerancijos savaitės renginius koordinavo gimnazijos socialinė pedagogė G. Kiaunienė.