Spalio 26 dieną su jauduliu širdyse Pumpėnų gimnazijoje rinkosi „Jaunimas Gali“ auklėtiniai. Tądien vyko „Jaunimas Gali“ žaidynės. Visi nekantravome, nes nežinojome, kokie iššūkiai laukia.

Susėdę ratu (nes taip visiems jaukiau) turėjome galimybę susipažinti su Vytautu Girdzijausku. Sužinojome, jog šis charizmatiškas žmogus dirba Pakruojo Jaunimo centre, yra fotografas ir jaučią didelę trauką stalo žaidimams! Svečias papasakojo įdomią savo gyvenimo istoriją ir įkvėpė mus nebijoti iššūkių, nebijoti išeiti iš komforto zonos, nes tik taip galima atrasti savo pašaukimą. Jis pirmą kartą lankėsi Pumpėnuose, tad radęs laisvo laiko pasižvalgė po miestelį.  Sakė, kad didžiausią įspūdį jam paliko Pumpėnų bažnyčia.

Po beveik valandą trukusio pokalbio ,,pasisėmę“ motyvacijos lėkėme į  sporto salę, kur turėjo prasidėti pagrindinis veiksmas – žaidynės. Šių žaidynių tikslas ­– išsiaiškinti, kurie „Jaunimas Gali“ auklėtiniai yra sportiškiausi! Po smagaus ir įspūdingo prisistatymo prasidėjo bendrystės reikalaujančios užduotys. Teko įdėti daug pastangų, išlieti daug prakaito, bet sekėsi tikrai gerai!

 Po bėgiojimo, mėtymo į krepšį bei grupinių užduočių visi susėdome į bendrą ratą,  nuo kurio, beje, ir pradėjome. Visi reflektavome – aptarėme popietę. Jaunuoliai pasidalino mintimis, kaip jautėsi ryte prieš žaidynes ir po jų. Visi atsakė tą patį, jog po žaidynių, nors ir yra pavargę, bet jaučiasi pasakiškai! Visi nekantraudami laukiame kitų susitikimų ir tikimės laimėti!

Aštuntos klasės mokinė Saulė Gaigalaitė