Spalio 25 dieną Pumpėnų gimnazijos aštuntokai dalyvavo nuotoliniame VI jaunimo forume „Šiandieniniai kibernetinio saugumo iššūkiai ir ką su tuo daryti?“, skirtame Kibernetinio saugumo mėnesiui. Forumo lektorius Edvinas Kerza – kibernetinio saugumo ekspertas, Verslo atsparumo tarnybos direktorius įmonėje „Ignitis grupė“, anksčiau ėjo Lietuvos Respublikos krašto apsaugos ministerijoje viceministro pareigas. Forumą organizavo projektas „Draugiškas internetas“.

Forumo lektorius kalbėjo apie šiandieninę kibernetinio saugumo situaciją pasaulyje ir Lietuvoje, kartu su mokiniais bandė atsakyti į klausimą ar Lietuva tikrai yra saugi, jeigu užima 6 vietą pagal saugumą Europoje. Ekspertas priminė mokiniams, kad kiekvienas turėtų saugoti savo  asmeninius duomenis, mokė atskirti saugias interneto svetaines nuo tų, kurių reikėtų vengti.

Antroje forumo dalyje mokiniai analizavo konkrečiais situacijas, aiškinosi kaip nepatekti  į internetinių sukčių pinkles, kūrė saugius slaptažodžius. Aktyviausi forumo dalyviai buvo apdovanoti projekto „Draugiškas internetas“ prizais.

Informacinių technologijų mokytoja R. Žemaitytė

Picture 1