Prieš rudens atostogas Pumpėnų gimnazijos ketvirtokai mokėsi ir kitose erdvėse – Pasvalio M. Katiliškio viešojoje bibliotekoje ir Pasvalio krašto muziejuje.

     4a klasės mokiniai  dalyvavo Pasvalio M. Katiliškio bibliotekos organizuojamoje edukacijoje „Pažink biblioteką“. Jos metu ketvirtokai susipažino su bibliotekos skyriais,  jos erdvėmis, skaitykla, garso ir vaizdo  įrašų studija, poilsio zonomis. Klausėsi sekamos pasakos, bandė perteikti jos herojų nuotaikas piešdami ir sudėliodami  patikusio pasakos personažo aplikaciją. Labiausiai mokinius sudomino bibliotekos Kūrybos ir edukacijų erdvė, čia  interaktyvios grindys pilnos atradimų, spalvų ir garsų. Vaikai turėjo galimybę rudeniniame miške „pasirinkti“  grybų, „pabraidyti“ po vėsų upelio vandenį, „sekti“  sniege  žiemą žvėrelių pėdsakais,  „pabėgioti“ tarp žvaigždynų ir planetų... O kur dar proga visiems išbandyti robotą ir mokomąjį droną? Toks pažinimas skatina jaunojo skaitytojo inovatyvumą ir kūrybiškumą, smalsumą ir norą užsukti į biblioteką.

Na, o 4b klasės mokiniai tuo metu lankėsi muziejaus edukacijoje „Kaip paprastas šiaudas pavirto žaislu“. Pamokėlės metu mokiniai sužinojo, kaip senovės lietuviai puošdavo savo gryčias. Mokiniai susipažino, kaip moterys iš paprasto šiaudo sugebėdavo sukurti nepaprastai įmantrius sodus. Visiems mokiniams savo kailiu teko patirti, kaip tai nelengva, bet įdomu! Mokiniai į namus grįžo nešini mažu savo „sodeliu“.

Ketvirtokų mokytojos D. Anilionytė ir G. Krušinskienė