Šiais mokslo metais Mokinių tarybos pirmininkė Saulė Gaigalaitė (8 kl.) kartu su kita aktyvia mokine Gabija Jareckaite (1G kl.) įkūrė klubą „IMK“. Tai iniciatyvių mokinių klubas, veikiantis kartu su Mokinių taryba. Į šią savivaldos komandą buriasi tie, kurie turi įvairių idėjų, kuriems patinka užsiimti įvairia kūrybine veikla: organizuoti renginius, akcijas, diskusijas, fotografuoti, piešti, vaidinti... O susiradus bendraminčių, įgyvendinti kūrybines idėjas lengviau ir smagiau.

Pradėjome nuo diskusijų apie tai, kokių pokyčių reikia mūsų gimnazijos gyvenime, ko trūksta, kaip tuos pokyčius įsivaizduoja patys mokiniai, ką gali pakeisti, sukurti.

Spalio 14 d. klubo „IMK“ nariai vyko į ekskursiją po Pasvalio Mariaus Katiliškio viešąją biblioteką: lankėsi bibliotekos Atvirame jaunimo centre, garso ir vaizdo įrašų studijoje, atnaujintame ir moderniame Mariaus Katiliškio kambaryje. Domėjosi, kokiose erdvėse ir kaip mokiniai leidžia laisvalaikį (ekskursiją organizavo bibliotekininkė E. Jackuvienė).

Kūrybingus ir veiklius jaunuolius kviečiame prisijungti prie klubo „IMK“ veiklos. Tereikia užpildyti anketą (nuorodą turi klasių seniūnai), antradieniais atbėgti į susitikimus ir... veikti!

Mokinių savivaldos veiklos koordinatorė J. Bagdonienė