Tarptautinė vaikų gynimo diena švenčiama birželio 1-ąją. Ši diena – priminimas visuomenei apie būtinybę saugoti ir gerbti vaikų teises. Tai pagrindinė sąlyga kuriant ir formuojant humanišką, teisinę ir dvasiškai sveiką visuomenę. Šią dieną ikimokyklinukams, priešmokyklinukams ir pradinukams batuto pramogas, piešimą lauke ir fotografavimąsi prie nuotaikingos sienelės organizavo ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo mokytojos: Jovita Zakarevičienė, Giedrė Šakalevičienė, Jolanta Kauneckienė. Prie šventės organizavimo prisidėjo gimnazijos bei Pumpėnų miestelio bibliotekininkės Edita Jackuvienė ir Deimantė Janušauskienė.

Nuoširdų ačiū už paramą batuto nuomai ir vaišes vaikams tariame labdaros ir paramos fondui „Vaikų šypsenos“ ir nepelno siekiančiai organizacijai „Būk geresnis“.

Vidiniame gimnazijos kiemelyje šurmuliavo mokinių mėgstamiausi knygų personažai, kuriais persirengė patys mokiniai. Kiti atsinešė daiktą, kuris asocijuotųsi su jų skaitytos knygos personažu. Vaikai turėjo puikią galimybę kūrybingai pristatyti personažą ir susipažinti su draugų skaitytomis knygomis. Puikiai visiems žinomi Astridos Lindgren personažai Karlsonas ir Frekenbok, skatindami mokinius skaityti dar daugiau ir rinktis įvairesnę literatūrą, surengė skaitymo estafetę.

Būnant su vaikais sustoja laikas, ir pats nejučia šypsaisi... Ir džiugina įvairios mažos smulkmenos.

Bibliotekininkė E. Jackuvienė