elektr

Elektronikos inžinierių paklausa sparčiai auga ne tik visame pasaulyje, bet ir Lietuvoje, kur pradėjo kurtis didžiausios gamybinės ir technologinės kompanijos. Tarptautinėse įmonėse Kaune – elektronikos inžinerijos centre – dirba jau beveik 2000 specialistų ir per kelerius metus bus siekiama įdarbinti dar daugiau nei 1000 naujų elektronikos inžinierių.

Norėdamos jau šiandien imtis veiksmų, padėsiančių išspręsti būsimų specialistų pasiūlos problemą, keturios didžiausios elektronikos komponentų gamybos įmonės Kauno regione – „Continental Automotive Lithuania“, „HELLA Lithuania“, „Kitron“, ir „Littelfuse LT“ – nusprendė suvienyti jėgas. Kartu su Kauno miesto turizmo, verslo ir investicijų plėtros bei tarptautinės miesto rinkodaros agentūra „Kaunas IN“, Kauno technologijos universitetu (KTU) ir Kauno technikos kolegija (KTK), jos pristatė naują iniciatyvą Ateitis – elektronikams“. Tikimasi, kad ši iniciatyva jau per artimiausius dvejus metus padės padvigubinti naujų elektronikos inžinerijos studentų skaičių Kaune.

Kampanijos metu siekiama patraukliai supažindinti vyresniųjų klasių moksleivius, jų tėvus ir mokytojus su keturių didžiausių Kauno regiono elektronikos komponentų gamybos įmonių veikla, plėtros planais ir siūlomomis karjeros galimybėmis, aktyviai siekti tolygiai augančio  ilgalaikio elektronikos inžinerijos studijų populiarumo.

Mūsų gimnazijos devintokai, dešimtokai ir vienuoliktokai turėjo galimybę dalyvauti nuotolinėje integruotoje informacinių technologijų, fizikos ir karjeros ugdymo pamokoje – susitikime su elektronikos inžinieriumi. Inžinierius Ignas Povilaitis, dirbantis „Kitron“, įmonėje, pristatė savo karjeros kelią – nuo studijų pasirinkimo mokyklos suole, patirčių studijų KTU metu iki karjeros starto ir dabartinės veiklos, atsakė į mokinių klausimus. Dešimtokė Julita Kanclerytė laimėjo specialų prizą už įdomiausią klausimą.

Informacinių technologių mokytoja R. Žemaitytė